Hoe verhoud je je deze dagen met alle veranderingen die gaande zijn? Wat gebeurt er als je “normale” werksituatie anders wordt.

Werk je thuis, zitten je kinderen om je heen, of ben je helemaal alleen, ben je extra druk omdat je vanuit jouw rol bezig bent om het Corona virus te bestrijden? Valt je werk compleet weg of valt een deel van je werk weg?

Talenten stimuleren

Als coach stimuleer ik je om ook – tijdens deze ongewone tijden – je talenten en sterke punten optimaal in te zetten.

Een deel van mijn eigen werksituatie is compleet stilgevallen (naast coaching heb ik een arbeidsbemiddeling  bureau binnen de reisbranche – Flex Work in Travel).

Er ontstaat veel “tijd” en de afgelopen periode heb ik het gevoel dat ik niet meer efficiënt en effectief aan het werk ben. Normaal gesproken ervaar ik mijn werkdagen als energiek, ze gaan snel voorbij.  

Doordat ik gesprekken voer met kandidaten (face to face) en kan leveren aan mijn opdrachtgevers. Veel van die contacten vielen de afgelopen weken weg en de inhoud van de communicatie was nooit positief…. Alle banen binnen de reisbranche staan on hold en er valt dus niets te bemiddelen.  Daar verdien ik, naast het coachen, mijn kost mee … Dat geeft ook enige stress.

Ik bemerk bij mezelf dat ik “slomer” word in mijn acties. Ik stel dingen uit en heb er niet veel zin in. Ik heb tijd nodig me te verhouden tot deze nieuwe situatie. Mijn talent tot maximaliseren van situaties komt niet tot zijn recht.

 Talenten en sterke punten inzetten

Van de groene momenten, waarbij ik mijn talenten en sterke punten steeds kan inzetten, drijf ik langzaam naar de rode momenten – ben ik bezig met dingen die me weinig energie geven en waar ik moe van word, zonder dat ik veel doe. 

Afgelopen weken heb ik voor mezelf onderzocht hoe ik minder in die rode momenten kan komen. Welke vaardigheden en activiteiten ik in kan zetten om mezelf weer naar de groene momenten en “energizers” toe kan helpen. Ik probeer bewust weer meer dingen in te zetten die mij energie geven. 

Dat betekent bijvoorbeeld dat ik heb besloten om mijn talent “input” meer aandacht te geven en weer studieboeken voor coaching uit de kast heb gehaald en weer aan het leren ben. Dat leidde ertoe dat ik gistermiddag een paar uur compleet de tijd vergeten ben en in het boek zat om te kijken hoe ik mijn werk als coach nog beter kan uitvoeren. Het was heerlijk weer een groen moment te ervaren.

Daarnaast zorg ik ervoor dat ik meer telefonisch contact zoek met mensen die me na staan, daar is tijd voor en ik bemerk aan mezelf dat dat mij ook voldoening geeft. Mijn relatie bouwende talenten; saamhorigheid en aanpassingsvermogen worden op deze manier gevoed en ik voel me daar lekker en tevreden over.

Tenslotte zet ik wat meer “mildheid” naar mezelf in. De context bepaalt voor mij dat het anders wordt, dat betekent dat ik daar nieuwe wegen in zoek en dat dat niet direct “maximaal” is, is niet erg. Dat zeg ik tegen mezelf en deel ik met mijn naasten.

Hoe is het voor jou?

Zijn er voor jou ook activiteiten of dingen te bedenken om anders aan te pakken? Welk talent zou je meer kunnen activeren of misschien een beetje minder in kunnen zetten? 

Meer weten talentgericht werken?

Wil je er meer over weten? Neem dan contact op met pascale@talentgerichtcoachen.nl

Of bel  0624657845