Talentgericht coachen gaat over kijken naar dat wat er al is. Wat gaat jou – als vanzelf – makkelijk af en wat geeft jou energie. Hoe word je je daar meer bewust van en wat kun je doen om jouw talenten nog meer benutten.

Ik werk vanuit de positieve psychologie dat zich richt op het kijken naar mogelijkheden. StrengthsFinder is een talenten scan die ik regelmatig inzet als hulpmiddel om het “talenten” gesprek met je aan te gaan. Daarnaast maak ik gebruik van een drijfverenscan. Drijfveren gaan over wat je motiveert en hoe je denkt. Drijfveren komen vanuit jezelf en beïnvloeden je gedrag. Het grootste deel van de tijd ben je je niet bewust van je drijfveren, maar ze spelen wel een belangrijke rol in je doen en laten. Ik maak gebruik van de drijfverenscan Intodrives.

Weten waar jouw sterken punten en kwaliteiten liggen

Ook als je op zoek bent naar een nieuwe baan, werkt deze aanpak. Weten waar jouw sterke punten en kwaliteiten liggen is belangrijk bij het solliciteren en belangrijk voor jezelf om goed te kijken welke baan bij jou past.

Natuurlijk nemen we ook jouw opgebouwde kennis en vaardigheden mee en kijken we hoe die jouw talenten nog beter tot uiting kunnen laten komen.

Dat wat je goed afgaat geeft energie en er is bewezen dat je daarmee meer bevlogen in je werk en/of leven kunt staan. Het leven en werken vanuit je talenten/ sterke punten versterkt je van binnenuit.

Focus ligt op wat er werkt

De focus ligt op wat er werkt in plaats van wat er verkeerd gaat. In plaats van probleemgericht kijken, zoek je naar het perspectief.

Talentgericht coachen gaat over eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen, in plaats van kritiek te geven en te klagen. Dat levert acties en initiatieven op die betrokkenheid en creativiteit vergroten, die er vervolgens voor zorgen dat veranderingen succesvol gerealiseerd worden.

Neem contact op

Wil je meer weten, ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen,

Mail of bel gerust pascale@talentgerichtcoachen.nl of 06-24657845